perjantai 18. heinäkuuta 2014

Riisitunturin kansallispuisto

No siitä "huomisesta" ei sitte tullu mitään. Nimittäin sillon "huomenna" vähä niinku unohin koko jutun, ja sitte ku muistin niin oli jo myöhä ja en jaksanu enää alkaa muokkaan kuvia jne. Eilen sitte taas oltiin koko päivä hautajaisissa viereisellä paikkakunnalla, ja ku illalla n. 11 aikaan oltiin kotona, olin niin väsyny ja poikki, että jaksoin vaan maata ja kattoa Greyn anatomiaa netflixistä. Ihana Pete muuten on suostunu nyt kahtena päivänä kattoon mun kans sitä <3 Vaikka se onki sen mielestä "ihan huono sarja." :)

No joka tapauksessa, viime viikon keskiviikkona (kun oltiin siellä mökillä siis) lähettiin käymään läheisessä (n. 20km matka?) Riisitunturin kansallispuistossa. Siis minä, Hanna, mami ja meijän isäpuoli. Päätettiin käyä kiertämässä 4,3km lenkki nimeltään Riisin rääpäsy (lol näitä nimiä).

1

2

Alussa oli tommonen infotaulu, jossa oli tietoa noista päiväreiteistä. Tuossa reitin kestoksi määriteltiin 2-3 tuntia, mutta meillä meni kyllä vaan 1h 20min, eikä todellakaan juostu tota läpi, vaan ihan rauhassa ihailtiin maisemia ja pysähdeltiin. Täytyy kyllä sanoa että jo heti alussa meinas iskeä epätoivo ku aurinko alkoki yhtäkkiä paistamaan, ja eessä oli melko pitkä nousu. Kaikilla oli tietenki pitkät housut jalassa, ku aateltiin että tuolla saattais olla enemmän ötököitä, joita siellä ei sitte kuitenkaan ollu! Ja muutenki päivä näytti sillon vähä pilvisemmältä ja viileämmältä. Voi että siinä toivo että ois tienny laittaa shortsit jalkaan! No vähä lähempänä huippua alko sitte tuleen ihanasti, ja loppumatka tuntuki oikeen lepposalta eikä ahistanu yhtään.

3

4
Tästä puusta oli pieni infotauluki matkan varrella. Tämmösiä latvattomia kuusia (kirjotin ensin kusia hehheh) sanotaan Tapion pöydiksi. Ne kasvaa pituuden sijasta leveyttä.

5

6

Ja siis ne maisemat. Voi luoja että siellä oli hienoa. Siis aivan uskomattoman näköstä. Mietin kyllä että tuonne ois niin kiva mennä kyllä koiranki kans lenkille. Ehkä sitte vuojen päästä :) Mää olin tietenki kameroineni koko ajan jälessä muista. Kuvia mulla on luonnollisesti paljo enemmän mitä tänne laitan, mutta aattelin etten niitä kuitenkaan ihan hirveesti tänne survo vaan laitan ne "oleellisimmat" jutut. Tuon Tapion pöydän lisäksi tuolla oli muutenki ihan sikana kaikkia jännän näkösiä puita. Kuten esimerkiksi tämä:

6.5

7

8

9

Sain ensin hienon idean, että olisin kiivenny tuonne autiotuvan katolle, (siinä oli tikapuut) ja ottanu sieltä kuvia, mutta en sitte uskaltanu :D All in all tuo reitti oli kyllä tosi kiva, ja just sopivan pitunen, eikä missään vaiheessa tullu semmosta oloa että loppuis jo (no paitsi siinä alussa ku oli heikko hetki.) Oon kyllä suhteellisen ylpeä itestäni että kävin ton kävelemässä vaikka mulla onki super paska kunto. Niinpä siis, suosittelen kaikille, ja menisin kyllä itekki uuestaan!

Seuraavaksi alanki väsään postausta koirablogin puolelle, ja sitte vois ehkä suostutella Peten taas kattoon Greyn anatomiaa :D Salaattia vois tehä myös. Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti